Az ausztrál labdarúgás magyar nyelvű otthona

Kenguru liga

Az utolsó fordulóra is maradtak fontos kérdések

2023. április 26. - kenguru.

Utolsó fordulójához érkezett az Isuzu UTE A-League 2022/23-as szezonja és annak ellenére, hogy az alapszakasz bajnoki címe már eldőlt, sok csapatnak bír majd komoly téttel az utolsó 90 perc.

jamie-maclaren-melbourne-city_1enqb4d8satm61mhm26p9of06r.jpg

Április 28-án, pénteken rögtön két mérkőzéssel veszi kezdetét az utolsó alapszakasz forduló, kicsit sem tét nélkül. A már biztos alapszakasz győztes Melbourne City az AAMI Parkban fogadja majd a tabella 4. helyén lévő Western Sydney Wanderers csapatát, akiknek nagyon fontos lenne megszerezniük mind a három pontot, hiszen a nap másik meccsét szándékosan se lehetett volna jobban időzíteni: a 42 pontos második helyezett Adelaide United a 41 pontos harmadik helyezett Central Coast Marinersszel játszik majd otthon. A második hely nem csak azért lenne rendkívül fontos mindhárom csapat számára mert úgy egy hét pihenő várna rájuk a rájátszásban, de nemzetközi kupaindulást is ér majd az "ezüstérem". 

Igaz, az ausztrál csapatok elmúlt években mutatott gyatra teljesítményének köszönhetően a 2023/24-es szezontól csak 1 csapat indul majd az AFC Bajnokok Ligájában (ez a Melbourne City), az alapszakasz második helyezettje csak a második számú sorozatban, a sokkal alacsonyabb presztízsű  AFC Kupában vehet részt, ahogy a kupagyőztes Macarthur is.

A két meccset még izgalmasabbá teszi, hogy a harmadik helyezett majd a hatodik helyet elérő csapattal találkozik a rájátszásban, akik majd a Welligton Phoenix/Sydney FC páros közül kerülhet ki - vagyis könnyen összejöhet akár egy Sydney derby is! Az új-zélandiaknak egyébként csak egyetlen pontra lenne szükségük ahhoz, hogy biztosan bejussanak a rájátszásba, ám, ha kikapnának a Macarthurtól, úgy egy győzelem esetén a Perth Glory, a Newcastle Jets és a címvédő Western United is bejuthat még.

A szombati játéknap mérkőzései, zárójelben a tabellán elfoglalt helyezésük:

Sydney FC (5.) - Newcastle Jets (8.)

Macarthur (12.) - Wellington Phoenix (6.)

Melbourne Victory (10.) - Brisbane Roar (11.)

Perth Glory (7.) - Western United (9.)

Érdemes a tabella legaljára is figyelni, hiszen itt is lesz tétje a meccseknek. Az elmúlt években bevezetett szabályoknak köszönhetően az utolsó négy helyen végző csapat a nyáron csak rájátszás útján kvalifikálhatja magát az Ausztrál-kupa főtáblájára - az utolsó, 12. helyen végzett csapat pedig a Fakanál-kupával "büszkélkedhet" majd. 

süti beállítások módosítása