Az ausztrál labdarúgás magyar nyelvű otthona

Kenguru liga

Ez történt hétvégén az ausztrál pályákon!

2021. április 19. - kenguru.

Western Sydney Wanderers-Brisbane Roar 1-2

Egymás után kétszer nyert a Brisbane Roar 2-1-re idegenben, ezúttal a rossz formában lévő Western Sydney Wanderers volt a szenvedő fél.

A vezetést már viszonylag korán, 18 perc után megszerezte a Brisbane, Dylan Wenzell-Halls szépségdíjas lövését még hárította Daniel Margush, Josh Brindell-South viszont remek ütemben érkezett a kipattanóra és szerzett gólt. Sokáig azonban nem vezetett a vendég együttes, Simon Cox ziccerben passzolt Bruce Kamaunak aki kihasználta helyzetét.

Az első félidőben több góllal is eldönthette volna a mérkőzést a Roar, előbb Wenzell-Halls tévesztett célt pár centivel, majd Jay O'Shea találta telibe a kapufát a saját térfeléről. Az első félidő hosszabbításában aztán Joey Champness kapott remek indítást, a rap karrierjét szüneteltető Champness pedig parádés labdát adott Riku Danzakinak aki megszerezte a vezetést csapatának.

A második félidőben maradt az elsőhöz hasonló színvonal, gól azonban már nem született. A Western Sydney Wanderers ezzel a vereségével már öt mérkőzés óta nem tudott nyerni, a Brisbane Roar pedig két pontra megközelítette őket a tabellán, három meccsel kevesebbet játszva.

Western United-Central Coast Mariners 1-0

A Tasmán-szigeti Launcestonban rendezték a Western United és a Central Coast Mariners mérkőzését, ahol hamar dűlőre jutottak a felek, Connor Pain ötödik percben szerzett idénybeli első góljának köszönhetően, aki volt csapatának talált be. A Western United az egy gólos előny birtokában nyugodtan futballozhatott a hátralévő 85 perc alatt, ez pedig a szép játék rovására ment.

Az egyre jobban formában játszó melbourne-iek így már csak két pontra vannak a hatodik helyezett Western Sydney Wanderers-től, három meccsel kevesebbet játszva ellenfelüknél. Ami pedig a Mariners-t illeti, Alen Stajcic csapata utolsó öt meccséből csak egyet tudott megnyerni, és bár ekkor még nem tudhattuk csak sejthettük, de visszacsúszott a dobogó második fokára.

Melbourne City-Melbourne Victory 7-0

A földdel tette egyenlővé városi riválisát a bajnokaspiráns Melbourne City a szombati játéknap utolsó mérkőzésén. A gólgyártást Andrew Nabbout kezdte el Puskás-díjra is esélyes hatalmas góljával, majd jött a (valószínűleg) gólkirály, Jamie Maclaren és szerzett mesterötöst a találkozón, ebből kettőt büntetőből. A kegyelemdöfést a City uruguay-i légiósa, Adrian Luna adta meg a Victory-nak, akik a meccs vége felé közeledve a középkezdések után kaptak újabb gólt. A történelmi vereséggel a Melbourne Derby-n született a legtöbb gól két meccsen, mégpedig 13- és még egyszer biztosan játszanak egymással a felek, Jamie Maclaren egy meccsen szerzett öt góljával elit társasághoz csatlakozott, rajta kívül csak Zlatko Nestevski és Archie Thompson szerzett öt gólt egy meccsen. Hat gólt is csak két játékos szerzett még a 90-es években, az akkori első osztályban Pat Brodnik és Ivan Kelic mattolta aktuális ellenfelét.

city.jpg

A vereséggel a Melbourne Victory történelme legnagyobb vereségét szenvedte el, Adama Traoré piros lapjára válaszként adott ámokfutására pedig már nem lehet mit írni…

Sydney FC-Adelaide United 2-2

Vasárnap három mérkőzéssel folytatódott az A-League, a sort a címvédő és a bajnoki címre idén reális eséllyel pályázó Adelaide United nyitotta meg. A két csapat a tabellán elfoglalt helyezésükhöz hűen fordulatos és izgalmas meccset játszott egymással, a nemrégiben Sydney-be visszatérő, brazil Bobó duplájával két góllal is vezetett a címvédő, majd jött a 74. percben remek ütemben érkezett Craig Goodwin beadására Jordan Elsey, és megszerezte a szépítő találatot csapata számára.

Az egyenlítésre sem kellett túl sokat várni, a 79. percben Tomi Juric szabadrúgása talált utat magának a kapuba. A 93. percben aztán Ryan Strain indította kitűnő ütemben Goodwint, akit nyilvánvaló gólhelyzetben Rhyan Grant buktatott 25 méterre a kaputól. Grant megkapta jogos piroslapját, valószínűleg azonban egy pontot mentett ezzel csapatának.

Macarthur FC-Newcastle Jets 2-2

Értékes pontokat hullajtott el a rájátszásért küzdő újonc, pedig sikerült a fordítás az első félidőben.

A Jets támadószellemben, mindent nyomás nélkül léphetett pályára Campbelltownban, a Valentino Yuel által kiharcolt büntetőt pedig Roy O’Donovan értékestette, vezetéshez juttatva ezzel csapatát. Túl sokáig nem örülhetett a Newcastle, egy gyors kontrát követően Matt Derbyshire volt önzetlen és adott gólpasszt a kapu fele száguldó Charles M’Mombwának, aki nem hibázott a büntetőterületen belülről. A fordítás is összejött még az első félidőben, a gólpasszt ezúttal is Derbyshire jegyezte, ezúttal azonban Loic Puyo volt a gólszerző az első félidő hosszabbításában, ismét egy kontrát követően.

Az 57. percben a címlapokon mostanában sokat szereplő Steven Ugarkovic talált be, a szépségdíjas gólja pedig ezúttal 1 pontot ért csapatának.

Az újonc Macarthur így hasonló cipőben jár, mint a Western Sydney, hiába vannak jelenleg a tabella ötödik helyén, a megszerzett 27 pont még nem biztos, hogy elég céljaik elérésére, főleg azért, mert ők is meccslemaradásban vannak az őket követő Western United, Brisbane Roar duótól.

Perth Glory-Wellington Phoenix 1-3

 Talán nem túlzás azt állítani, hogy a forduló meglepetése volt a Perth Glory hazai pályán elszenvedett veresége, az idei szezonban túl sok mindenre nem túl esélyes Wellington Phoenix ellen.

Az első félidőben hiába játszott meddő mezőnyfölényben, és talán egy fokkal veszélyesebben is a hazai alakulat, a második félidőben Jaushua Sotirio kapott remek labdát, amibe Liam Reddy még beletudott kapni lábával a saját térfelének közepén, a fiatal, Ben Waine azonban remekül követte a támadást és gond nélkül emelt az üres kapuba. Hamar egyenlített azonban a Glory, egészen pontosan két perccel később az Indiából visszatérő Joel Chianese parádés találattal egyenlített.

welly.jpg

A 65. percben Ulises Davila lőtt kapura, a Reddy-ről kipattanó labdára pedig a tök üresen álló Louis Fenton csapott le. A második félidőre teljesen elfáradt a Perth Glory, a 75. percben, egy gyors kontra után Jaushua Sotirio ezúttal már betalált, labdája kegyetlenül vágódott a kapufa alá.

süti beállítások módosítása